PolarisEfter en intensiv skrivhelg har jag slutligen skrivit de sista orden till boken om megapolen Polaris. Vilka de sista orden var? Förordet. Det är alltid det sista jag skriver, eftersom jag då har en överblick av allt arbete som gått in i boken.

Så vad innehåller boken?

  • Ett kapitel om stadsdelen Axis Mundi och dess livliga hamn.
  • Ett kapitel om stadsdelen Överstaden och dess förmögna invånare.
  • Ett kapitel om Gamla staden och den slum som invånarna lever i.
  • Ett kapitel med regler som ger en ny härkomst (Polaris), två nya koncept (aristokrat och smugglare), nya schabloner (typiska tulltjänstemän, massiva MMA-kämpar, fruktade fixare & grymma gängmedlemmar) samt nya fraktioner (detaljerade beskrivningar av NES och Eye of Providence).
  • Ikonens skugga, en berättelse som utspelar sig i Gamla staden som hamnar i karantän då en svår epidemi bryter ut.

Utöver det här är de tre första kapitlen fyllda av stoff i den löpande texten som berättaren kan skapa berättelser utifrån. Det finns även färdiga berättelsefrön som kan användas rakt av, samt slumptabeller över händelser i staden. Dessutom medföljer fyra berättarpersoner till varje stadsdel, även de fyllda med krokar att väva in i berättelser.

Med andra ord, det finns mycket matnyttig information för karaktärer som besöker Polaris temporärt såväl för de som planerar att leva där.

Jag vill veta mer! När kommer boken?

Boken kommer uppskattningsvis bli något mindre än Skuggstaten i omfång. Jag börjar layouta senast i början av januari, och siktar på att ha den klar samma månad. Det mesta är korrekturläst i skrivande stund. Vad som är kvar är regelkapitlet samt Ikonens skugga.

Målet är att Polaris ska släppas till GothCon. Håll tummarna att det går vägen!